Mass Diallo

Mass Diallo, geboren in Senegal, begon zijn dansreis aan het Centre Culturel Blaise Senghor in Dakar, waar hij zijn professionele carrière als traditioneel Afrikaans danser begon.

Zijn nieuwsgierigheid naar de rijke danstradities van het Afrikaanse continent leidde tot zijn specialisatie in de typische en energieke dansstijl Sabar uit Senegal, die hij van kinds af aan op straat in Dakar danste.

Zijn passie voor Djembé, een dans die hij als een virtuoos beheerst, vormt zijn tweede artistieke liefde.

Mass danst ook met liefde andere Afrikaanse dansstijlen, waaronder Djola, Serrere, Manding, Toucouleur, Peulh, Zoulou en moderne Afrikaanse dans.

mass diallo afrikaans danser casting

Veelzijdig artiest

Als performer betrad Mass regelmatig het podium bij gerenommeerde Senegalese artiesten zoals Youssou N’dour, Baaba Maal, Vivian Chedid, Coumba Gawlo en Wally Seck.

Hij schitterde ook in veel videoclips van nationale popartiesten, waar hij als onderdeel van groepen de populaire dansstijl Mbalax uitvoerde.

Mass, een veelzijdig artiest, is zowel solistisch als in groepsverband op zijn best. Hij zoekt voortdurend naar vernieuwing als performer, terwijl hij trouw blijft aan de diepgewortelde tradities van zijn land.

Carrière 

Als choreograaf richtte Mass in 2008 samen met een groep dansers het ballet Waato Siito op. Onder leiding van voormalig directeur van het Nationaal Ballet, Pabouly Sonko, en zijn zoon en huidige directeur Nationaal Ballet Pape Moussa Sonko als aanvoerder en hoofdchoreograaf, creëerde Mass nieuwe creaties en zette hij het ballet op de kaart.

Het ballet reisde naar Europa en de Verenigde Staten en trad op tijdens gerenommeerde festivals, waaronder het BAM DanceAfrica Festival in New York.

Hollands pad

Mass kwam naar Nederland voor de liefde. Hij woont sinds 2019 samen met zijn vrouw Jojanneke Poorter en inmiddels twee kinderen in Amsterdam Zuidoost.

Mass vond zijn weg als maker, choreograaf en dansdocent in Nederland. In 2023 richtte hij samen met Jojanneke de stichting Mass Arts Company op.

Hiermee wil hij educatieve en kunstprojecten realiseren in coproductie met andere culturele instellingen.
In Nederland geeft Mass regelmatig workshops op scholen en dansacademies. Daarnaast werkt hij als model en acteur voor verschillende castingbureaus.

Jojanneke en Mass

Telefoon

06-14885136